Autorijlessen

Autorijlessen volgens de RIS methode bij Autorijschool Mullens Nieuwegein.

Leer stap voor stap autorijden. De afkorting RIS staat dan ook voor Rijlessen In Stappen. De naam zegt het dus eigenlijk al. Je gaat pas een stap verder wanneer je de huidige stap voldoende beheerst. Op deze manier ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer.

Tijdens de auto rijlessen doorloop je 39 verschillende scripts.

Deze zijn verdeeld over 4 verschillende modules. Een script geeft nauwkeurig en in stappen aan hoe je een bepaalde handeling moet uitvoeren.

Met het script kan je instructeur je precies aangeven wat je beheerst en waar nog verbetering mogelijk is.
Rijlessen met de RIS methode resulteren bij autorijscholen tot een hoger slagingspercentage.
Iedere module wordt uiteindelijk afgesloten met een toets. Er zijn in totaal dus vier toetsmomenten.

Toets 1: Voertuigbediening en voertuigbeheersing.

Na het afronden van module 1 word je kennis met betrekking tot voertuigbediening en voertuigbeheersing getoetst door je eigen rij instructeur.

Toets 2: Beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties.

Na het afronden van module 2 wordt je tijdens de rijles door je rij instructeur getoetst op eenvoudige verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties.

Toets 3: Complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties.

Tijdens de derde toets maak je kennis met de gang van zaken bij het CBR. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. Tijdens deze toets geeft een examinator je tips en verbeterpunten mee.

De onderdelen Zelfstandig rijden en Zelfreflectie komen in deze module aan bod. Bij deze toets, de tussentijdse toets (ofwel TTT), kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen op het praktijkexamen.

Toets 4: Het RIS praktijkexamen.

De vierde toets is het daadwerkelijke praktijkexamen bij het CBR. Tijdens dit examen moet je de examinator laten zien wat je tijdens de rijlessen geleerd hebt en dat je veilig en verantwoord deel kan nemen aan het verkeer.

De RIS methode is ontwikkeld door het CBR zelf. Het voordeel is dat je als leerling, al tijdens de rijlessen, bekend raakt met de gang van zaken bij het CBR.

‘Duurt een rijopleiding volgens de RIS methode nu veel langer dan een normale rijopleiding?’, ‘Is een rijopleiding volgens de RIS methode nu veel duurder?’ Dat zijn vragen die we vaker te horen krijgen.

Het juiste antwoord is nee! Dankzij het volledige stappenplan gaat de gemiddelde leerling juist sneller door de opleiding heen. Ook is het slagingspercentage veel hoger. En dat natuurlijk tijd en geld.

Specifieke voordelen van rijlessen volgens de RIS methode.

Stap voor stap aanpak
Beter voorbereid op deelname aan het verkeer
Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingenkaart
Je leert zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden
Veel hoger slagingspercentage

Vrijblijvende proef autorijles bij Autorijschool Mullens Nieuwegein.

Ben jij net als ons overtuigd van rijlessen volgens RIS methode en op zoek naar een goede autorijschool in Nieuwegein of omgeving? Wil jij meer informatie of een gratis proefrijles inplannen? Neem telefonisch contact op via 06 – 13 32 30 46, mail naar rijschoolmullens@gmail.com of vul ons contactformulier in. Wij helpen je graag persoonlijk verder.

 

Home

 

Autorijschool Nieuwegein achtergrond